Istoria grilajelor pentru ferestre datează de mult timp. Omul a încercat întotdeauna să își protejeze casa, nu numai de influențele naturale, ci și de cele inamice. Așadar, oamenii au introdus grilaje pentru ferestre chiar înainte de a începe să folosească sticla. Inițial, barele de protecție de la ferestre nu arătau ca în viziunea noastră modernă. În țările din Asia medievală se folosea „panjara”, barele ferestrelor serveau nu atât pentru protecție, cât pentru pătrunderea aerului și a luminii naturale în încăpere. Cu toate acestea, în lumea modernă, odată cu apariția noilor tehnologii, oamenii au început să folosească lamelele de exterior ca mijloc de protecție a locuințelor lor. Aspectul decorativ a trecut în plan secundar, dar este, de asemenea, foarte bine luat în considerare atunci când se aleg grilele.

Grilajele de exterior pot fi clasificate în funcție de:

  • După tehnologia de fabricație: forjat și sudat. Produsele forjate pot reproduce orice model disponibil și nu numai că vă asigură, ci și vă decorează fațada. Avantajul produselor sudate constă în accesibilitatea acestora.
  • După tipul de deschidere a structurii: basculantă, glisantă și goală. Deoarece grilele oarbe nu respectă normele de siguranță, nu toată lumea este de acord să le instaleze.
  • După tipul de atașament: există fix și detașabil, indiferent de tipul de atașament, fiabilitatea construcției nu este afectată.

Deci, ce trebuie să căutați atunci când alegeți grătarele de exterior, decor sau siguranță?

— În zilele noastre, când securitatea și frumusețea pot merge cu ușurință mână în mână, problema nu mai este atât de acută. Alegând Fierar, nu numai că veți putea să vă asigurați casa, dar o veți face și unică și atractivă.