Visul multor proprietari de terenuri este un gard frumos și durabil. Și, bineînțeles, mulți oameni cred că un gard poate fi instalat o singură dată și pot uita de întreținere pentru totdeauna. Dar o astfel de construcție necesită multă grijă și atenție. Un gard instalat corespunzător, realizat din metal de calitate, reduce foarte mult problemele legate de îngrijirea acestuia.

Atunci când instalați și alegeți un gard metalic, trebuie să luați în considerare mediul exterior.

Care sunt problemele pe care le puteți întâmpina atunci când operați un gard metalic?

Cele mai mari daune aduse gardului sunt cauzate de mediul înconjurător, cum ar fi: vântul, ploaia, zăpada etc.

Să vedem ce probleme pot apărea cu gardul dumneavoastră în Moldova:

 1. Coroziunea metalelor Coroziunea în sine este descompunerea metalului prin acțiune fizică și chimică. Condiția prealabilă pentru coroziune este rugina.
 2. Încordarea gardului cu lanț de sârmă. Gardul cu lanț Rabitz este un material de împrejmuire versatil tocmai datorită capacității sale de a se adapta la orice dimensiune. Dar are tendința de a se lăsa în timp.
 3. Decolorarea vopselei. Vopseaua care nu este concepută pentru metal își va pierde rapid strălucirea dacă este expusă în mod constant la razele soarelui. Un gard care va fi expus în mod constant la lumina directă a soarelui are nevoie de o vopsea specială pentru a fi vopsit.
 4. Scame de vopsea. Vopseaua metalică selectată necorespunzător poate provoca în cele din urmă fisuri în vopsea. Vopseaua de proastă calitate și denaturările suprafeței înainte de vopsire pot, de asemenea, servi la desprinderea vopselei.
 5. Peeling vopsea pe tablă profilată. Acest rezultat apare dacă foile nu sunt depozitate corect înainte de instalare. Stratul de deschidere a polimerului se desprinde și se prezintă doar un grund gri.
 6. Dealinierea stâlpilor. Baza gardului este elementul principal pentru durata de viață pe termen lung a gardului. Din nefericire, dacă stâlpii sunt instalați incorect, aceștia se pot deforma în timp, provocând deformarea întregului gard.  Deși problemele gardurilor sunt greu de anticipat, cu o întreținere adecvată puteți prelungi durata de viață a gardului dumneavoastră.

Să ne uităm la metodele de întreținere a gardurilor:

 • Unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea unui gard este alegerea vopselei potrivite. Foarte des, oamenii folosesc aceeași vopsea atât pentru lemn, cât și pentru metal. De asemenea, pregătirea necorespunzătoare a gardului înainte de vopsire poate duce la o uzură rapidă a metalului.
 • Mulți proprietari uită, de asemenea, de amorsare. Pe lângă vopsea, ar trebui să se folosească și un grund pentru a proteja împotriva umidității și a altor factori de mediu.
 • Coroziunea este cea mai frecventă problemă cu gardurile metalice. O amânare a unei astfel de probleme poate fi ajutată prin curățarea în timp util a metalului de rugină. Iată câteva modalități de a curăța o poartă metalică:
  • Apă. Da, este vorba de apă simplă care vă poate ajuta gardul să reziste mult timp. Orice gard trebuie să fie curățat de praf și murdărie, care pot avea un efect negativ asupra gardului dumneavoastră. Nu folosiți o presiune puternică a apei atunci când vă curățați gardul, deoarece aceasta poate provoca lovituri și neregularități ale suprafeței.
  • Pudră de spălare. Puțini știu că detergentul pudră de spălat amestecat cu apă formează un detergent ușor. Cu acest detergent, este ușor să curățați murdăria de pe gard, evitând deteriorarea acestuia.
  • Fosfat de trinatru. Dacă apa și detergentul nu sunt suficiente pentru a curăța, veți avea nevoie de un agent mai puternic. Un amestec de fosfat de trinatium și apă vă va ajuta să scăpați chiar și de murdăria puternică.
  • Șmirghel. Cu ajutorul șmirghelului, puteți scăpa cu ușurință de vopseaua veche, de rugină sau de orice alte nereguli.

Nu uitați că calitatea și durata de viață a gardului dvs. vor depinde întotdeauna de compania care produce și instalează gardul. De asemenea, este dificil să vă renovați complet aspectul gardului pe cont propriu, vă recomandăm să contactați un profesionist. Firma noastră Fierar folosind doar materiale de calitate vă va ajuta să vă refaceți gardul dacă acesta este deteriorat în vreun fel. Putem instala un gard metalic atât în Chișinău, cât și în toată Moldova.