Porțile și grilajele au trecut treptat de la statutul de gard de protecție la cel de element decorativ. Oamenii au dorit întotdeauna să-și protejeze viața de ochii curioși și să-și securizeze teritoriul. Așa că au început să caute o modalitate de a face din acest lucru o realitate. Așa au apărut pe lume porțile și gardurile.

Totul a început atunci când orașele au construit ziduri înalte pentru a se proteja de raidurile inamicilor. Inițial, porțile au fost făcute din lemn, dar în cele din urmă s-a folosit metalul pentru a le proteja. Porțile trebuiau să fie puternice, deoarece erau singura modalitate de protecție împotriva invaziei. Frumusețea a fost de cea mai mare importanță în realizarea acestor porți. Unele dintre aceste structuri au supraviețuit în întreaga lume până în prezent. Una dintre aceste structuri este Poarta Moscovei, Poarta de Aur a Kievului.

Cu timpul, porțile au început să fie instalate în casele boierești. Ele serveau mai mult ca o fațadă frumoasă decât ca obiect de protecție. În acest scop, au fost folosite elemente din fier forjat. Întorcându-ne în antichitate, este demn de remarcat faptul că vechii celți au introdus în lumea noastră forjarea artistică. Încercând să își decoreze cumva materialele de zi cu zi, fierarii au realizat o lucrare iscusită din fier. În lumea modernă, fabricarea porților forjate a fost simplificată odată cu apariția mașinii de sudură. Realizarea unei singure porți nu mai durează atât de mult ca înainte.

Există mai multe tipuri de uși metalice disponibile în prezent:

  • Ușile de garaj cu ușă sunt instalate în deschiderea garajului cu indicații precise de înălțime și lățime. Acestea sunt cunoscute pentru avantajele lor de impermeabilizare, spre deosebire de ușile convenționale. Scopul principal al acestei uși este de a proteja vehiculul.
  • Ușile secționale sunt un subset al ușilor de garaj și sunt, de asemenea, frecvent instalate în garaje. Particularitatea lor este modul în care se deschid și se închid. Acestea sunt montate în secțiuni de-a lungul marginilor deschiderii și se află sub tavan. Când ușa se deschide, secțiunile urcă una câte una în spațiul de sub tavan. Acest tip de ușă este o alegere versatilă și fiabilă.
  • Porțile țesute sunt foarte ușor de utilizat și cu un aspect neobișnuit, dar destul de dificil de instalat și destul de costisitor. În cele mai multe cazuri, acestea sunt instalate la intrarea în organizații mari, companii, facilități industriale și case particulare.
  • Ușa batantă este cel mai frecvent tip de ușă. Este o construcție formată din stâlpi de susținere cu aripi articulate. În acest tip de construcție, balamalele sunt cele care fac toată treaba.

Acest model este foarte ușor de utilizat și are o serie de avantaje:

  • Construcția este simplă, dar robustă.
  • În comparație cu alte tipuri de porți, aceasta este cea mai puțin costisitoare opțiune.
  • Porțile din fier forjat pot transforma orice poartă și îi conferă un stil mai unic.

Fierar produce și instalează obiectul metalic propriu-zis de la început până la sfârșit. Astfel se evită orice greșeli și defecțiuni în toate fazele de producție a porților și gardurilor. Deoarece instalarea este efectuată de către instalatorii noștri, clienții nu trebuie să caute persoane sau să facă ei înșiși lucrările de instalare. Interesele și dorințele dumneavoastră vor fi luate în considerare în primul rând, iar etapele optime de lucru vor fi stabilite pe această bază.